Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi foști democrați aderă la Partidul Șor: Cine sunt aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
După ce au părăsit fracțiunea parlamentară dar și partidul din care făceau parte, doi deputați anunță cu cine se vor alia.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
"Pro Moldova" cheamă la crearea unui bloc antiguvernamental
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Foștii democrați Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc aderă la partidul Șor. Asta după ce săptămâna trecută, cei doi deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară dar și Partidul Democrat.

Informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă de Partidul Șor și postată pe pagina oficială de Facebook a Violetei Ivanov.

În postare este precizat că cei doi își doresc să continue agenda asumată în fața cetățenilor, iar „singura formațiune politică din actualul Parlament care a demonstrat atașament față de interesele oamenilor este Partidul „ȘOR””.

Tot astăzi, mai mulți primari și consilieri din satele Pârlița, raionul Soroca, Onești, raionul Strășeni și localitatea Cotelea din raionul Briceni, au anunțat că părăsesc PDM și că aderă la Partidul „ȘOR”.

Amintim, săptămâna trecută, patru deputați au părăsit rândurile Partidului Democrat. Este vorba despre Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. Din cei patru, doi aderă la formațiunea politică Șor, Elena Bacalu a anunțat că va continua activitatea alături de grupul Pro Moldova. Am încercat să aflăm de la fostul democrat Oleg Sîrbu în rândurile cărei formațiuni politice se va înscire, dar acesta nu a răspuns la apelurile reporterului Sputnik Moldova. Fracțiunea parlamentară a PDM a rămas cu 17 deputați.  

De precizat, grupul Pro Moldova a chemat partidele de opoziție, dar și deputații din majoritatea parlamentară să participe la formarea unui bloc anti-guvernamental. Inițiativa a fost acceptată doar de Partidul Șor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0