Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Pro Moldova" cheamă la crearea unui bloc antiguvernamental

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Andrian Candu a publicat pe pagina sa e Facebook declarația grupului Pro-Moldova, care cheamă formațiunile politice la constituirea unui bloc antiguvernamental și răsturnarea actualei guvernări pe car o consideră antipopulară.

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Societate
Pro-Moldova solicită amnistierea celor sancționați în perioada situației de urgență
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. "Noi, echipa PRO MOLDOVA, facem apel către grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, cărora la pasă de viitorul acestei țări, să participe la constituirea unui bloc anti-guvernamental. Împreună vom reuși debarcarea guvernării anti-populare!", a scris Andrian Candu pe Facebook, la postarea la care a fost atașată și declarația Pro-Moldova.

 

Această are titulatura: Declarație consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională.

În acest text, "Pro Moldova" aduce acuzații grave Guvernului, între care: că a eșuat în gestionarea crizei din sănătate, că emite acte neconstituționale, că a deraia de la cursul european al țării, că a uitat de cetățenii țării și că atacă presa. Din aceste motive, Candu și tovarășii săi din "Pro Moldova" consideră că Guvernul Chicu trebuie să plece imediat și în locul lui să fie investit un guvern responsabil.

În final autorii declarației cheamă fracțiunile și grupurile parlamentare de opoziție și pe toți deputații de bună-credință din majoritatea parlamentară actuală "să se mobilizeze în fața pericolului dictatorii și a falimentului statului de drept". Asta însemnând ca, în locul actualei majorități parlamentare, să constituie alta, care s-ar numi Unitate de Solidaritate.


Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0