Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, apel către liderii principalelor formațiuni politice – Iată ce le cere

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a făcut astăzi un apel către mai mulți lideri politici din Parlament. Ce vrea șeful statului.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. O maroritate parlamentară creată din deputați care au părăsit partidele și fracțiunile din care făceau parte nu va fi acceptată de Igor Dodon. Despre acesta a anunțat șeful statului după ședința din această dimineață pe care a ținut-o cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu.

„Eu nu voi accepta o majoritate parlamentară din transfugi. La moment, avem o majoritate parlamentară formată din partide care au fost votate direct de către cetățeni pe 24 februarie 2019”, a precizat Igor Dodon.

Mai mult, șeful statului s-a adresat către patru lideri politici, Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase să nu accepte o astfel de majoritate.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
"Pro Moldova" cheamă la crearea unui bloc antiguvernamental

„Voi, cei patru lideri, dacă vedeți că se merge pe formula lui Plahotniuc, întâlniți-vă. Discutați. Mergeți la anticipate. Dacă este decizie politică se vor găsi și soluții pentru a le declanșa. Iar în cazul anticipatelor, nu va trece nici unul din cei care s-au vândut în câte trei, patru partide”, a precizat Dodon.

Amintim, săptămâna trecută,  grupul parlamentar Pro Moldova a făcut un apel către grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, să participe la constituirea unui bloc antiguvernamental. La acest bloc s-au alăturat deputații din fracțiunea partidului „Șor”.

Potrivit lui Igor Dodon, dacă vor pleca și alți deputați din PDM și coaliția de guvernământ va pierde majoritatea de 51 de deputați din Parlament, prima opțiune ar fi un guvern minoritar. Cea de-a doua este constituirea unei noi majorități de peste 51 de deputați, care i-ar acorda vot de neîncredere Guvernului.

În opinia președintelui, soluția corectă nu ar fi nici prima, și nici a doua, ci alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0