Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat PAS: "Acum noi nu suntem adepții creării unor blocuri"

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PAS Vladimir Bolea a comentat, în cadrul emisiunii "Atitudini de la Radio Spunik Moldova", îndemnul Grupului parlamentar "Pro Moldova" privind crearea unui bloc antiguvernamental. Bolea a spus că PAS nu susține această mișcare politică.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Deputatul PAS Vladmir Bolea susține că Partidul Acțiune și Solidaritate a analizat proprunerea Grupului parlamentar "Pro Moldova" de a fi creat un bloc antiguvernamenal și de fi înaintă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Potrivit lui Bolea, PAS nu susține aceste inițiative și are altă propunere. 

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: "Voi face tot posibilul ca să evităm alegerile parlamentare anticipate"

"Noi vedem comunicarea între deputați una ineficientă la etapa actuală și noi avem proprunerea să intensificăm comunicarea anume pe platformă parlamentară, fără ca să creăm diferite tipuri de blocuri, alianțe antiguvern, anticosmos, dar să facem ceva pentru Republica Moldova. Noi nu suntem acum adepții la crearea unor blocuri", a declarat Vladimir Bolea, care este deputat PAS. 

Cât despre înaintarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, deputatul PAS spune că această mișcare politică nu poate fi făcută acum, în plină pandmeie de COVID-19. Vladimir Bolea insistă că toate partidele trebuie să comunice eficient, iar acest lucru este posibil doar dacă deputații au interese comune.

"Până acum nu ne-a reușit acest lucru, dar comunicarea poate fi posibilă dacă deputații au aceleași interese. De exemplu, cei 14 deputați din PAS, noi vrem să construim un stat de drept, căci anume asta a născut corupția și dacă ceilalți deputați vor dori același lucru, nu vor avea nevoie de blocuri și asociații. Toți deputați practic vorbesc la fel, dar trebuie să ne uităm la faptele lor, vorbele nu costă nimic", a menționat Vladimir Bolea, deputat PAS. 

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre alegerile prezidențiale 2020: Când vor avea loc

Vladimir Bolea crede că în cazul unor alegeri anticipate se va schimba mult culorile partidelor din Parlamentul Republicii Moldova.

"Cu PSRM totul este clar. Un partid pro-Rusia, politica de rusificare, atât. Politica PDM, ei au ajuns ca un partid proeuropean, dar acum vedem altceva. Eu cred că acest partid în Parlament va fi reprezentat în cel mai bun caz într-un procent foarte mic sau deloc, pentru că nu merită. Fiecare partid trebuie să aibă candidați la toate funcțiile. Noi ca alegători trebuie să avem din ce alege. Numărul mic de algători an de an, se explică prin faptul că oamenii nu au din ce alege. Numai prin alegeri putem schimba clasa politică, nu prin blocuri și asociații. Noi mereu procedăm la fel, dar vrem alt rezultat", a spus Vladimir Bolea, deputat PAS. 

De cealaltă parte, analistul politic Corneliu Ciurea susține că opoziția vrea să distrugă majoritatea parlamentară pentru a merge la aticipate.

"Partidele de opoziție gândesc acum așa:" Distrugem ceea ce este și vedem la anticipate se va întâmpla". Prin aceste mișcări, vedem că oligarhii plecați peste hotare revin înapoi în țară în această perioadă. În cazul anticipatelor, PSRM pornește de pe poziții bune, dar nu știm dacă că va acumula sufiecinte mandate pentru a avea o majoritate, se expune une unor riscuri serioase, dar și celelalte partide de opoziție sunt expuse riscurilor, căci anume ele duc la această distabilizare. Asistăm la revenirea oligarhilor pe scena politică din țară", a declarat Corneliu Ciurea.

Anterior, președintele Dodon a spus că dacă coaliția de guvernământ va avea mai puțin de 51 de deputați, atunci în această situație există opțiunea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0