Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, despre alegerile prezidențiale 2020: Când vor avea loc

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat când ar putea avea loc alegerile prezidențiale din acest an.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Președintele Igor Dodon va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale din acest an să fie organizate pe 1 noiembrie. 

Declarații în acest sens au fost făcute după ședința de lucru a președintelui țării cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: "Voi face tot posibilul ca să evităm alegerile parlamentare anticipate"

„Vă amintesc, alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie. De aceea propun majorității parlamentare ca la următoarea ședință a Parlamentului să numească data alegerilor pentru data de 1 noiembrie 2020”, a precizat șeful statului.

Alegerea președintelui țării a fost unul dintre cele cinci subiecte discutate în cadrul tradiționalei ședințe de luni a conducerii de vârf a țării.

Tot în cadrul ședinței s-a decis ca joi să aibă loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia se vor aborda „două subiecte de interes național - furtul miliardului și Aeroportul Internațional Chișinău”.

Официантка во время работы в ресторане в формате «карантинных теплиц» в Амстердаме - Sputnik Moldova
Măsuri de relaxare: Când s-ar putea deschide terasele în România

„Vom puncta, și poate chiar vom anunța public anumite decizii referitoare la aceste două subiecte”, a menționat președintele.

Cei trei oficiali au mai discutat și despre activitatea de șase luni a actualului Cabinet de miniștri. Potrivit șefului statului, „în fruntea Guvernului avem o echipă de profesioniști care au făcut și fac față tuturor provocărilor, în special celor create de pandemia coronavirusului.

Dodon spune că în momentul de față Guvernul Chicu este susținut de o majoritate solidă de 54-55 de deputați. Totodată, șeful statului a anunțat că perioada stării de urgență, cel mai probabil, nu va mai fi prelungită după data de 15 mai. Anumite restricții vor fi ridicate treptat iar după acea dată vor fi reluate cursele aeriene, însă dar doar cu țările unde la fel au fost ridicate aceste restricții. De asemenea, Igor Dodon a îndemnat oamenii să fie precauți, mai ales că un nou val al pandemiei nu este exclus, iar acesta ar putea fi înregistrat în toamna sau iarna acestui an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0