Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Ce se va întâmpla cu acordul de împrumut cu Federația Rusă după decizia CC

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare juridice numiri și imunități, Vasile Bolea, spune că atât Guvernul, cât și Parlamentul, se pregătesc de renegocierea acordului de împrumut cu Federația Rusă, după ce vor vedea hotărârea CC, care urmează să fie publicată.
Deputat: Ce se întâmplă cu acordul de împrumut cu Federația Rusă după decizia CC

Deputatul Vasile Bolea a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile iau în calcul un scenariu de renegociere a acordului de împrumut cu Federația Rusă.

„Este posibil un asemenea scenariu, urmează să citim hotărârea CC, când va fi publicată, să vedem ce va trebui să întreprindă Guvernul și Parlamentul pentru ca un acord internațional de finanțare să fie în limitele Constituției. Noi niciodată nu am avut o asemenea situație când CC a declarat neconstituțional un acord de finanțare”, a declarat Vasile Bolea.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Decizia CC - un precedent periculos pentru acordurile internaționale
Deputatul a mai spus că această hotărâre a CC se va răsfrânge asupra imaginii externe a Republicii Moldova. Bolea declară că scenariu renegocierii acestui acord cu Federația Rusă este posibil, cu parcurgerea tuturor etapelor.

„Inițierea negocierilor din nou, parcurgerea tuturor etapelor, stabilirea unui draft, semnarea acordului ratificarea a doua oară în Parlament, dacă vor fi aceste intenții și din partea rusă, noi trebuie să mergem pe această abordare,” a punctat Vasile Bolea.

Președintele Igor Dodon a declarat că Moldova ar putea relua chiar săptămâna viitoare negocierile cu Federația Rusă pentru a semna un nou acord de creditare pentru țara noastră, în valoare de 200 de euro.

Fluxul de știri
0