Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regimul de carantină a fost ridicat: Despre ce localități este vorba

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Regimul de carantină din satele Etulia şi Cişmichioi a fost ridicat astăzi. Astfel, oamenii au voie să iasă din case fără restricții.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Satele Etulia şi Cişmichioi din raionul Vulcăneşti au ieşit astăzi din carantină. Oamenii din aceste localități nu au ieșit din gospodării timp de două săptămâni.

Decizia a fost luată de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale în data de 8 mai.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Iată ce se întâmplă cu pacienții de la centrele de plasament aflate în carantină

Locuitorii din cele două sate vor trebui însă în contnuare să respecte restricţiile aplicate în toată ţara. Nu vor avea voie să se afle în grupuri mai mari de trei persoane şi vor trebui să păstreze distanţa socială de cel puţin un metru.

Potrivit autorităţilor locale, focarul de infecţie ar fi izbucnit la o vinărie din Etulia. În total, 77 de angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre care 13 erau din localitatea învecinată Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul.

Începând de mâine și oraşul Glodeni va ieşi din carantină, după mai bine de o lună de izolare, astfel sub un astfel de regim vor rămâne doar satul Talmaza din raionul Ştefan Vodă şi oraşul Ştefan Vodă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0