Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află totul despre Capitală: O nouă ediție a volumului "Chișinăul nostru necunoscut"

© Photo : Facebook / Iurie ColesnicIurie Colesnic
Iurie Colesnic - Sputnik Moldova
Abonare
În plină perioadă de pandemie, istoricul și cronicarul Iurie Colesnic a scos de sub tipar o nouă redacție a studiului său "Chișinăul nostru necunoscut". Cea de-a treia ediție a volumului a apărut la o editură din Capitală pe 7 aprilie.
Află tot despre Chișinău: O nouă ediție a volumului "Chișinăul nostru necunoscut"

Proaspătul volum este o continuare a investigațiilor scriitorului, care descrie amănunțit istoria orașului Chișinău din anul 1812 până în prezent. Lucrarea conține peste 600 de pagini și poate atrage atenția oricărui cititor, care vrea să cunoască istoria acestui frumos oraș.

"Lucrarea conține partea istorică legată de arhitecții Chișinăului, cimitire, personalitățile marcante, arhitectura orașului. Este o "carte apel" ce ne învață să păstrăm ceea ce avem astăzi. Am încercat să pun accent în vederea păstrării bunului pe care îl avem, pe care l-am moștenit și pe care trebuie să-l transmitem mai departe", a declarat pentru Sputnik autorul volumului.

În special, în această ediție Iurie Colesnic s-a referit la clădirile ușor uitate sau distruse din Chișinău, la arhitectura acestora și la personalitățile marcante care au locuit sau au învățat acolo.

"Acestea sunt locurile ce păstrează o amprentă istorică importantă", mai spune scriitorul.

De menționat este că prima ediție a lucrării a văzut lumina tiparului în anul 2015.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0