Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, revoltată de declarația Casei Albe privind victoria SUA împotriva nazismului

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova a comentat declarația reprezentanților Casei Albe, care au menționat pe rețelele de socializare că nazismul a fost învins de SUA și Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a venit cu o reacție după ce Casa Albă a menționat pe Twitter că victoria împotriva nazismului au obținut-o SUA și Marea Britanie, iar despre URSS în mesaj nu s-a menționat nimic. 

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова  - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova a comentat afirmațiile privind “inutilitatea” ajutorului oferit Italiei

„Astăzi, în loc de cărți poștale, mulți au primit screenshot-uri ale mesajului de pe Twitter postat de Casa Albă cu următorul conținut: „Pe 8 mai SUA și Marea Britanie au obținut victoria împotriva nazismului. Spiritul american va învinge mereu. Cu asta se încheie totul”. Anume așa, cuvânt în cuvânt, este menționat pe pagina Casei Albe”, - a scris Maria Zaharova într-un mesaj pe Facebook, anunță RIA Novosti

Potrivit purtătorului de cuvânt al diplomației ruse, „se creează impresia că acest mesaj este menit să neutralizeze efectul adoptării de către doi președinți a declarației comune, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări de la întâlnirea aliaților sovietici și americani pe Elba”.

„Numiți asta cum doriți: falsificare, bătaie de joc asupra rațiunii, rescriere a istoriei. Dar când un astfel de comentariu vine din partea autorităților oficiale ale statului care se intitulează „lider al întregii lumi” și „apărător” al democrației, luptător înverșunat împotriva falsurilor, să ne împăcăm cu asta este inadmisibil”, a declarat Maria Zaharova. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei a remarcat că în declarația ruso-americană era elogiat „Spiritul Elbei”, iar în mesajul Casei Albe de pe Twitter - doar spiritul american. „În declarația ruso-americană se vorbește despre exemplul alierii statelor, în ciuda controverselor, iar în mesajul de pe Twitter sunt excluși toți în afară de doi aliați”, - a remarcat Zaharova. 

Amintim că pe 26 aprilie Rusia și SUA au publicat o declarație comună la împlinirea a 75 de ani de la întâlnirea trupelor americano-sovietice de pe râul Elba.

În ea s-a menționat că spiritul Elbei este un exemplu al modului în care Moscova și Washingtonul pot să lase la o parte contradicțiile, să edifice încrederea şi să coopereze în numele unei cauze comune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0