Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul centru social din orășelul Vatra: La ce etapă se află lucrările de construcție

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Ceban
Valentin Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Deşi pandemia de COVID-19 a schimbat cursul desfășurării mai multor activități, unele proiecte sociale continuă. Unul dintre acestea se referă la construcția unui centru multifuncțional de zi în orășelul Vatra. Iată la ce etapă se află lucrările.
Primul centru social din orășelul Vatra: La ce etapă se află lucrările de construcție

Președintele Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare", Valentin Ceban, muncește zi de zi la realizarea visului său – cel de a finaliza lucrările de construcție a unui centru multifuncțional de zi pentru persoanele care au nevoie de ajutor.

Oltea Boldureanu - Sputnik Moldova
În curând va fi deschis primul Centru Social din localitatea Dumbrava – detalii

A trecut prin multe încercări până a văzut că lucrurile se mișcă din loc: după o intervenție chirurgicală la Institutul Oncologic din Capitală și o perioadă lungă de tratament, Valentin Ceban a hotărât să creeze Asociația Obștească "Sfântul Vasile cel Mare" pentru a ajuta cu produse alimentare, haine, medicamente și alte lucruri necesare bătrânii nevoiași. Și-a vândut apartamentul și automobilul, iar din acești bani a procurat 14 ari de teren pentru a construi un centru multifuncțional de zi în orășelul Vatra, municipiul Chișinău.

Conform proiectului, centrul va avea două blocuri, iar în cel mai mic vor putea fi cazați pe noapte aproximativ 20 de bătrâni, persoane cu dizabilități și alți oameni care au nevoie de ajutor. Blocul mare va avea o cantină pentru 50 de persoane, baie, bloc sanitar, cabinet psihologic și chiar frizerie, iar în subsol vor fi amenajate ateliere de creație.  

"În prezent este ridicat doar blocul mic pentru care au fost investiți 20 de mii de euro. Pentru blocul mare divizul de cheltuieli constituie 11 milioane de euro. Împreună cu cei 100 membri ai Asociației și cu cei 30 de voluntari muncim pentru ca acest proiect să vadă lumina zilei", a declarat pentru Sputnik Valentin Ceban.

Astfel, părintele face apel către toți oamenii de bună credință să doneze atât cât le permite buzunarul pentru continuarea lucrărilor de construcție a acestui centru. Doritorii pot găsi toată informația necesară pe pagina de Facebook a Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare".

Potrivit lui Valentin Ceban, cu ajutorul donatorilor, centrul ar putea să-și înceapă activitatea până la sfîrșitul anului curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0