Peste un milion de persoane din 60 de țări au interpretat piesa „Ziua Victoriei”

© Photo : Российский центр науки и культуры в КишинёвеОнлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке»
Онлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке» - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 1,1 milioane de persoane au interpretat piesa Ziua Victoriei, care a devenit un simbol al sărbătorii de 9 mai.

BUCUREȘTI,  10 mai – Sputnik. Peste 1,1 milioane de persoane din 60 de țări ale lumii au interpretat legendara piesă “Ziua Victoriei” în limba lor natală, anunță serviciul de presă al partidului “Rusia Unită”, care este organizatorul acestei acțiuni.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova, revoltată de declarația Casei Albe privind victoria SUA împotriva nazismului

Pe site-ul special este disponibil serviciul karaoke și o traducere în limbile popoarelor care locuiesc în Rusia și ale altor țări ale lumii (peste 100 de limbi). Participanții la acțiunea “Ziua Victoriei în mai multe limbi” pot înregistra pe site propriul videoclip cu interpretarea piesei, să-l publice pe rețele de socializare și să participe la un concurs. Cea mai bună înregistrare va fi prezentată la posturile de televiziune centrale ale Rusiei.

„Rezultatele campaniei Ziua Victoriei în mai multe limbi au depășit toate așteptările. Peste 1,1 milioane de persoane din mai multe țări și din toate regiunile Rusiei au participat la acțiune și au interpretat cântecul în mai multe limbi. Peste 50 de mii de participanți și-au expediat înregistrările. Cele mai bune vor fi publicate pe site. Cel mai important este că acțiunea noastră a confirmat odată în plus unitatea și frăția tuturor popoarelor Rusiei și celor din fosta Uniune Sovietică, cu eforturile cărora acum 75 de ani a fost obținută Victoria”, a declarat adjunctul secretarului consiliului general al partidului Alexandr Hinștein.

În total, în această campanie au participat 60 de țări. Ea va fi prelungită până pe 11 mai. În limba georgiană faimoasa piesă a fost interpretată de Diana Gurțkaia. În Kuzbass cântecul “Ziua Victoriei” a răsunat în premieră în limba popoarelor mici – a șorților și teleuților. De asemenea, piesa a fost interpretată în premieră în limba armeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0