Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal în SUA: Cine îi cere lui Joe Biden să nu mai candideze la președinția țării

© AP Photo / Winslow TownsonВице-президент США Джо Байден
Вице-президент США Джо Байден - Sputnik Moldova
Abonare
Tara Reade, fosta colaboratoare care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiune sexuală, i-a cerut acestuia să nu mai candideze la preşedinţia Statelor Unite.

BRUXELLES, 9 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Lovitură de teatru în Statele Unite, unde o fostă colaboratoare a lui Joe Biden i-a cerut acestuia să renunțe la cursa pentru prezidențialele din această țară. Tara Reade a lucrat în biroul lui Biden din Senat la începutul anilor 1990 şi l-a acuzat prima dată de comportament necorespunzător, împreună cu alte şapte femei, în aprilie 2019.

În luna martie a acestui an, ea a spus că Biden a împins-o în perete şi printre altele i-a băgat mâna sub fustă, un incident datând din 1993.

Reade a declarat că iniţial nu l-a acuzat pe Biden de agresiune sexuală pentru că se temea de răzbunare.

"Vreau să spun, am fost amândoi acolo, Joe Biden, şi te rog să faci un pas înainte, să fii tras la răspundere", a declarat Reade într-un interviu cu jurnalista Megyn Kelly, pe care aceasta l-a publicat parţial pe Twitter.

​Mesajul fostei colaboratoare a lui Biden a fost clar: ”El nu ar trebui să candideze (...) pentru a fi preşedinte al Statelor Unite”.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Politică
Trump amenință că va suspenda Congresul SUA, fapt nemaiîntâlnit în istoria Statelor Unite

Între timp, și un ziar din California a publicat un document de la procesul din 1996 al lui Reade cu fostul ei soţ, în care acesta a spus că ea a vorbit cu el despre "o problemă la locul de muncă în legătură cu hărţuirea sexuală în biroul senatorului american Joe Biden".

Dosarul instanţei nu specifică faptul că Biden însuşi a fost vinovatul, nici nu menţionează acuzaţiile de agresiune sexuală, dar pare să fie cel mai vechi document oficial referitor la acuzaţiile lui Reade.

Biden, prezumtiv candidat democrat la preşedinţie, a respins mai înainte acuzaţia lui Reade, spunând că aşa ceva "nu s-a întâmplat niciodată", iar unii parlamentari democraţi i-au sărit în apărare. Dar interviul obținut de jurnalista Megyn Kelly face deja valuri imense în SUA, cele două fragmente cu declarațiile fostei colaboratoare a lui Biden puse online pe twitterul jurnalistei însumând deja aproape 1,2 milioane de vizualizări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0