Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump amenință că va suspenda Congresul SUA, fapt nemaiîntâlnit în istoria Statelor Unite

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Trump a amenințat că va suspenda Congresul SUA, lucru pe care nu l-a făcut nici un președinte până acum, acuzând congresmenii de neglijență în serviciu.

BRUXELLES, 16 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele Donald Trump vrea să forțeze Congresul să confirme judecătorii şi alte nominalizări făcute de el, așa că a amenințat cu suspendarea acestuia în baza unui articol din Constituţie care nu a fost aplicat niciodată până acum.

"Practica actuală de a părăsi oraşul, menţinând doar pretinse sesiuni pro-forma, reprezintă o neglijenţă în serviciu pe care poporul american nu şi-o poate permite în timpul acestei crize", a declarat Trump la briefingul său cotidian de la Casa Albă.

"Este o cacealma şi toată lumea ştie asta, şi este aşa de mult timp", a spus Trump, supărat pe inactivitatea Congresului.

Până acum, nici un preşedinte al SUA nu a suspendat ambele Camere ale legislativului.

Президент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul a comentat decizia lui Trump de a suspenda finanțarea OMS
Reacția lui Trump are loc după ce o mare parte din congresmeni au plecat din Washington, iar Camera Reprezentanţilor şi Senatul organizează în mod regulat sesiuni "pro-forma", întâlniri scurte la care iau parte doar o parte din legislatori şi care pot dura şi mai puţin de un minut.

Totuşi, conform unui articol din Constituţia SUA, atât timp cât aceste sesiuni au loc cu regularitate, preşedintele nu poate face singur numiri în posturi.

Trump arătat că unii dintre cei pe care i-a nominalizat au aşteptat luni de zile să fie confirmaţi şi a ameninţat că va forţa Congresul să-şi suspende şedinţele, adăugând că, deşi probabil o astfel de decizie va fi contestată în justiţie, este convins că va avea câştig de cauză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0