Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul lui Vladimir Putin cu prilejul Zilei Victoriei: „Ne unește memoria și speranța”

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин возложил цветы к Могиле Неизвестного Солдата в Александровском саду
Президент РФ В. Путин возложил цветы к Могиле Неизвестного Солдата в Александровском саду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Federației Ruse i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. În dimineața zilei de 9 mai, Vladimir Putin a depus flori la Focul Veșnic și i-a felicitat pe veterani și toți cetățenii ruși cu prilejul aniversării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

 „Dragi cetățeni ai Rusiei!
Dragi veterani!
Dragi prieteni!
Din toată inima vă felicit de Ziua Victoriei!
Pentru noi toți, aceasta este cea mai importantă, cea mai scumpă sărbătoare. O marcăm mereu în mod solemn și împreună. Cu toții împreună.
Semnificația spirituală, morală a Zilei Victoriei rămâne neschimbată, iar atitudinea noastră față de aceasta rămâne sacră.

Complexul Memorial ”Eternitate” - Sputnik Moldova
Primele persoane în stat au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Aceasta este amintirea noastră și mândria, istoria țării noastre, istoria fiecărei familii, parte a sufletului nostru pe care ni le-au transmis mamele și tații noștri, bunicii și bunicile. 

Astăzi resimțim acut măreția soartei lor, ne aducem aminte de cei care nu mai sunt printre noi, cu dragoste privim chipurile lor pe fotografiile din diferiți ani, le dorim mulți ani înainte veteranilor noștri și aplecăm capul în fața generației biruitorilor. 

Ei au făcut pentru noi atât cât nu poate fi măsurat și nici răsplătit. Ei au salvat Patria, viața viitoarelor generații, au eliberat Europa, au adus Pacea, au restabilit orașe și sate, au reușit lucruri grandioase. 

Aducem un omagiu recunoașterii nesfârșite a măreției, sacrificiului poporului sovietic, al oamenilor de diferite naționalități, care au luptat umăr la umăr pe front și în spatele lui.

Timpul nu are putere asupra curajului lor, unității, demnității și spiritului lor „de oțel”.

Dragi prieteni!

Aici, lângă zidul Kremlinului, este un loc sacru pentru noi toți. Zi și noapte arde focul veșnic în memoria celor care au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Aici zace Soldatul Necunoscut.

Празднование Дня Победы в Кишиневе 9 мая 2020 - Sputnik Moldova
Celebrarea Zilei Victoriei la Chișinău
Noi venim aici și ne închinăm în fața lui și a tuturor apărătorilor Patriei. Eroilor care pentru totdeauna în morminte necunoscute - lângă Moscova, Smolensk, Stalingrad, Kursk, Sevastopol și Minsk, Kiev și Riga, Berlin și Viena, pe înălțimile Pulkovo, pe malurile Nevei, Niprului, Dunării, Vistulei și Oder. 

Milioane dintre cei căzuți nu au mai ajuns să sărbătorească Victoria - Victoria la care au visat atât de mult, au crezut că îl vor înfrunta pe inamic și se vor întoarce acasă. Ei au luptat pentru asta - au luptat până la ultima suflare. Și-au sacrificat viețile pentru ca să trăim noi, copiii și nepoții noștri, cei care nu s-au născut, care încă urmează să vină în această lume pe care a revendicat-o și păstrat-o soldatul sovietic. 

Ne aplecăm capetele în fața memoriei tuturor celor care nu s-au întors de la război, în fața fiilor, fiicelor, taților, mamelor, bunicilor, soților, soțiilor, fraților, surorilor, colegilor de regiment, rudelor și prietenilor.

Dragi prieteni!

75 de ani au trecut de când s-a încheiat Marele Război pentru Apărarea Patriei. Noi obligatoriu, bineînțeles, ca de obicei solemn și pe larg, vom sărbători evenimentul jubiliar și vom face asta cu demnitate, așa cum ne dictează datoria față de cei care au suferit, au obținut și au săvârșit Victoria. 

Va fi și parada noastră principală din Piața Roșie și marșul popular „Regimentul Nemuritor” - marșul memoriei noastre și al legăturii noastre de sânge între generații. 

Veteranii noștri au luptat pentru viață - împotriva morții. Noi întotdeauna vom lua exemplul unității și rezistenței lor.  

Pe noi ne unește memoria comună și speranțele noastre comune, aspirațiile comune, precum și responsabilitatea pentru prezent și viitor. 

Noi știm și credem ferm că suntem de neînfruntat când suntem împreună.

Felicitări!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0