Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șase ani de pușcărie: A mutat cadavrul la volanul automobilului - Detalii

CC0 / Pixabay / ROOKIE23 / Cătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Oamnii legii au demonstrat vinovăția unui tânăr de 28 de ani după șase ani de expertize. Tânărul a pus cadavrul la volan încercând să scape de pedeapsă.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Un tânăr de 28 de ani din raionul Râșcani a fost condamnat la șase ani de închisoare și a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”. Expertizele și ședințele judiciare au durat șase ani.  

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Un copil de doi ani a murit, după ce a fost lovit de o mașină pe stradă

Tragedia s-a produs în noaptea de 23 februarie 2014, pe șoseaua Vasileuți – Râșcani. Inculpatul se afla la volanul unui automobil de model VAZ și avea doi pasageri în mașină, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat de pe carosabil și s-a izbit într-un copac. În urma impactului, ambii pasageri au decedat ca urmare a traumatismelor incompatibile cu viața.

Potrivit Procuraturii raionului Râșcani, inculpatul și victimele erau prieteni, iar în acea noapte reveneau acasă de la discoteca din satul vecin. În anul 2015 dosarul a fost transmis în judecată. Totuși, inculpatul nu-și recunoștea vina, insistând că în momentul accidentului nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii, ci unul dintre prietenii decedați. În noaptea cu pricina, individul a mutat cadavrul unuia dintre prieteni la volan încercând să fugă de pedeapsă.  

În rezultatul expertizelor efectuate, inclusiv a celei ADN, procurorii i-au demonstrat vinovăția, inculpatul fiind condamnat. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0