Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă trei deputați părăsesc fracțiunea PDM și aderă la Pro Moldova

© privesc.euVioleta Ivanov, PCRM. Виолета Иванов, ПКРМ
Violeta Ivanov, PCRM. Виолета Иванов, ПКРМ - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Violeta Ivanov anunță pe Facebook că ea și colegul lei Vladimir Vitiuc părăsesc rândurile Partidului Democrat și ale fracțiunii parlamentare a acestuia, aderând la grupul Pro Moldova.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
"Pro Moldova" cheamă la crearea unui bloc antiguvernamental
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Violeta Ivanov și-a explicat gestul prin lipsa de coeziune în interiorul PD și dezintegrarea acestei formațiuni politice.

 

"În urma discuțiilor care au avut loc la ultima ședință a fracțiunii PD, am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă capabilă să facem față provocărilor de ultimă oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice! Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc, am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent", a scris Violeta Ivanov.

Заседание Парламента 18_06_2019 Парламент Parlament ПДМ демократы PDM  - Sputnik Moldova
Politică
„Adio PDM”: Încă un deputat părăsește fracțiunea PDM
Ea a precizat că împreună cu Vladimir Vitiuc părăsește atât fracțiunea democraților, cât și Partidul Democrat și ambii aderă la așa-zisul bloc unit al opoziției parlamentare anunțat de Candu.

 

Pe lângă Ivanov și Vitiuc, tot astăzi anunță că părăsește PDM și deputatul Elena Bacalu. Și face acest lucru, tot la îndemnul Pro Moldova.

"Am luat act de Apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, în mod special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății", scrie Elena Bacalu pe pagina sa de Facebook.

Vom menționa că deja sunt patru deputați car au părăsit PDM și au aderat la Pro Moldova supă constituirea acestuia. Prima care a făcut acest pas a fost deputatul Ruxanda Glavan.   

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0