Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi curse charter de repatriere până pe 17 mai: Prețul biletelor de avion

CC0 / Pixabay / Gellinger / Avion
Avion - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că nouă curse charter de repatriere a cetățenilor noștri vor fi operate în următoarele două săptămâni - din Franța, Marea Britanie, Italia și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Alți 1.670 de moldoveni urmează să revină acasă pe cale aeriană în perioada 4-17 mai, potrivit MAEIE.

Самолет - Sputnik Moldova
Prețuri mai mici la biletele de avion: Iată cât costă cele pentru noile curse charter

Luni, 4 mai, a fost efectuată cursa charter Sankt Petersburg – Chișinău. Poliția de Frontieră anunță că prin Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată luni intrarea în țară a 189 de persoane sosite din Federația Rusă. În prima jumătate a zilei de marți a mai fost efectuată cursa charter Moscova – Chișinău.

MAEIE, Autoritatea Aeronautică Civilă și operatorii care au câștigat licitațiile pentru efectuarea curselor charter aeriene au dat publicității detalii despre prețul biletelor, orele la care vor fi efectuate zborurile, capacitatea de îmbarcare a aeronavelor și volumul bagajelor de mână și de cală permise. 

Prețul biletului Sankt Petersburg – Chișinău a fost de 120 de euro, iar biletul de avion Moscova – Chișinău a costat 110 euro. În cazul tuturor curselor de până la 17 mai, tariful  include un bagaj de mână de până la 10 kilograme și un bagaj de cală de până la 23 de kilograme, potrivit operatorului aerian. 

În perioada 9 - 17 mai urmează să fie operate curse charter de repatriere a cetățenilor moldoveni din Moscova, Londra, Paris, Milano și Verona. Prețul biletelor va varia între 110 și 135 de euro.

© Sputnik / MoldovaCurse charter 9-17 mai
Noi curse charter de repatriere până pe 17 mai: Prețul biletelor de avion - Sputnik Moldova
Curse charter 9-17 mai

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) susține că, după ce a aprobat Regulamentul de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere, procedurile de selectare a companiilor aeriene charter care-i transportă pe cetățenii moldoveni acasă au devenit mai transparente. În plus, și prețurile la bilete s-au redus, cu zeci de euro.

MAEIE îi îndeamnă pe cetățeni să revină în țară doar prin intermediul curselor autorizate, să se informeze despre zborurile efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), să consulte reprezentanții Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință în privința procedurilor de repatriere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0