Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Voronin pleacă din fruntea PCRM: Pe mâna cui lasă partidul - Video

© Sputnik / OsmatescoVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Voronin a declarat în cadrul unei emisiuni că intenzionează să-și dea demisia din funcția de președinte al PCRM în câteva luni.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8, liderul PCRM a declarat că în luna noiembrie se va desfășura congresul partidului și atunci își va anunța demisia din fruntea formațiunii. 

”E timpul deja. Trebuie să am și soviste (obraz - n.n.), trebuie să mă gândesc și la altceva. Sunt 25-26 de ani. Deja i-am întrecut pe toți. Și pe cei care au fost hegemoni în spațiul ex-sovietic, comunist și, în general, în lume. (...) Am să mă adresez către colegi, eu cred că merit deja”, a declarat Vladimir Voronin.

Fiind întrebat cine ar putea să-i ia locul în fruntea PCRM, liderul comuniștilor a spus că va fi luată o decizie după consultările cu colegii săi, dar cu siguranță președinte va deveni o persoană din interiorul partidului. Cel mai probabil, Voronin nu va rămâne președinte de onoare al formațiunii. 

„Dacă presupunem că voi rămâne președinte de onoare, ce vor face toți a doua zi? Vor veni iarăși la mine, cum au venit până acum”, a remarcat liderul PCRM. 

În data de 25 mai, Vladimir Voronin va împlini vârsta de 79 de ani. Politicianul a devenit președinte al Partidului Comuniștilor în anul 1994. 

Vladimir Voronin   - Sputnik Moldova
Vladimir Voronin: Moldova trebuie să se orienteze acolo unde sunt interesele ei

În 1998 a fost ales deputat în Parlament, iar pe 4 aprilie 2001 a devenit președinte al Republicii Moldova și a rămas în această funcție până în aprilie 2009, când i-a expirat cel de-al doilea mandat de șef al statului. 

În mai 2009 a fost ales președinte al Parlamentului Republicii Moldova și a devenit, prin cumul, președinte în exercițiu al Republiciii Moldova. În luna septembrie a aceluiași an Voronin și-a depus mandatul de șef al statului. 

A fost deputat în Parlament până la alegerile din 28 februarie 2019, când Partidul Comuniștilor nu a trecut pragul electoral și nu a mai intrat în noul Legislativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0