Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pe media-fațada AIP Rossiya Segodnya va fi prezentată Parada Victoriei

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaВоенный парад в честь 71-й годовщины Победы в ВОВ
Военный парад в честь 71-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe media-fațada sediului central al Rossiya Segodnya va fi proiectată cronica Paradelor Victoriei din perioada 1945-2015.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. La aniversarea a 75 de ani de la Marea Victorie, pe media-fațada clădirii AIP Rossiya Segodnya de la Moscova, bulevardul Zubovski, va fi lansată o cronică foto a Paradelor Victoriei. “Cronica Paradelor” include peste 20 de fotografii din arhiva AIP Rossiya Segodnya. În imagini sunt surprinse momente de la cea mai importantă sărbătoare a țării, devenită un simbol al memoriei și al recunoștinței generațiilor pentru faptele de eroism din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Materialul video care va fi transmis pe un ecran gigantic va începe cu faimoasa imagine a lui Mihail Oziorski de la prima Paradă a Victoriei, desfășurată în Piața Roșie din Moscova pe 24 iunie 1945, cu participarea mareșalilor Uniunii Sovietice Gheorghe Jukov și Constantin Rokossovski. Cronologia acestei prezentării video este alcătuită din selecții de fotografii de la Paradele jubiliare ale Victoriei, care au avut loc în capitala rusă între 1945 și 2015.

Акция Бессмертный полк в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Regimentul Nemuritor online: Cum poți participa la acțiune

Printre autorii “Cronicii Paradelor” sunt reporterii foto a AIP Rossiya Segondya și patriarhii fotografiei sovietice, care în diverse perioade au lucrat în Sovinformbiuro și APN, predecesorii actualului grup media. Este vorba în special de reporterii de război Max Alptert și David Șolomovici, fotograful personal al primului președinte al Rusiei Dmitri Donskoi, portretistul liderilor politici ai secolului XX Iuri Abramocikin, multiplii premianți ai World Press Photo Serghei Guneev și Vladimir Veatkin și mulți alții.

Prezentarea video a cronicii Paradelor Victoriei va putea fi văzută și pe paginile oficiale ale RIA Novosti în rețelele de socializare Facebook, Twitter, VKontakte, Odnoklassniki, și Youtube.

În perioada autoizolării și în legătură cu amânarea Paradei Victoriei din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, “Cronica Paradelor” devine o modalitate în plus de a le aminti oamenilor despre ziua de 9 mai, data care simbolizează gloria și mândria Rusiei.

Interpretează cântecul ”Ziua Victoriei” în limba ta maternă>>>

Cea mai mare media-fațadă a apărut pe sediul oficiului central al AIP Rossiya Segodnya în 2018. Pe ecran sunt proiectate operativ știri și imagini ale reporterilor foto ai RIA Novosti și Sputnik, din Rusia și străinătate.

AIP Rossiya Segodnya este un grup media internațional, misiunea căruia este de a relata operativ și echidistant despre ultimele evenimente din lume, de a aduce la cunoștința publicului diverse opinii asupra celor mai importante procese. AIP Rossiya Segondya prezintă o serie de surse informaționale ale agenției: RIA Novosti,RIA Novosti Sport, RIA Novosti Imobiliare, Praim, RIA Rating, InoSMI, Navigatorul Social. Pe plan internațional, grupul media este reprezentat de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0