Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a purtat o discuție telefonică cu Angela Merkel

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким
Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a purtat do discuție cu Angela Merkel, în ajunul aniversării a 75 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Președintele Federației Rusie, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au făcut un schimb de felicitări în contextul cu aniversării a 75 de ani de la eliberarea Europei și a întregii lumi de fascism.

Russia Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trebuie să profităm de experiența de cooperare din al Doilea Război Mondial

„Pentru Rusia și Germania, această dată are o semnificație simbolică deosebită”, se menționează în comunicatul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Cei doi lideri au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre acele evenimente tragice.

„Între altele, a fost exprimată convingerea că în cele două state nu vor fi dați uitării niciodată patrioții germani care au luptat cu abnegație împotriva regimului nazist”, se menționează în comunicat.

Acum 20 de ani, Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Rusiei>>>

De asemenea, Putin și Merkel au subliniat că Rusia și Germania sunt parteneri în soluționarea multor probleme. Astfel, Moscova și Berlinul continuă să se ajute reciproc în lupta cu noul coronavirus, au constatat cei doi interlocutori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0