Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pro-Moldova solicită amnistierea celor sancționați în perioada situației de urgență

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Andrian Candu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că grupul parlamentar Pro-Moldova cere amnistierea tuturor celor care au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor impuse în perioada situației de urgență.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu: Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Andrian Candu a anunțat că Pro-Moldova a înregistrat astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, un proiect de lege privind declararea amnistiei legate de sancțiunile care au fost aplicate în baza Articolului 76 prim, Aliniat 1 din Codul Contravențional.

Proiectul de lege prevede declararea amnistiei pentru sancțiunile respective, mai exact ca tuturor celor care au achitat deja amenda statul să le restituie banii în 30 de zile, iar cei care nu au achitat-o să fie absolviți de plata acestei amenzi.   

"Suntem pentru aplicarea legii uniform pentru toți. Sigur că noi suntem pentru măsurile care sunt menite să disciplineze cetățenii, mai ales, în perioada stării de urgență. Dar, în același timp, noi nu putem accepta cazurile când această amendă, fiind aplicată foarte selectiv și confuz, devine o povară pentru foarte mulți oameni", a declarat Andrian Candu.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Chicu, către politicieni de opoziție: Veți răspunde pentru divulgarea secretului de stat
El a mai spus că mărime amenzii este disproporționată în raport cu veniturile modeste ale cetățenilor Republici Moldova.

"Și să nu uităm că 22 de mii de lei, 25 de mii sau 70 de mii de lei sunt amenzi foarte mari pentru cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu oi criză economică de nemaivăzut în istoria țării. Atunci când salariu mediu pe economie este de 6 mii de lei, când sunt pensii atât de mici, să pui amenzi atât de mari, iarăși este o chestie disproporționată", a mai menționat Andrian Candu.

Precizăm că, până în prezent, au fost sancționate peste 1700 de persoane fizice și mulți agenți economici, iar la buget s-au adunat din aceste amenzi peste 30 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0