Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități din Moldova ies din carantină: Când va fi ridicat regimul

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi s-a desfășurat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale și au fost anulate mai multe restricții instituite anterior.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că după ce astăzi a fost anulat regimul de carantină la Soroca, pe 11 mai va ieși din carantină și orașul Glodeni. 

O zi mai devreme, pe 10 mai, va fi ridicat regimul în satele Etulia și Cișmichioi din Găgăuzia și în Brânzeni din raionul Edineț.

The heads of former Soviet states will discuss emerging security threats, including the radical Islamic State militant group. - Sputnik Moldova
Viața după carantină: Miniștrii de Externe CSI vor examina Programul Cooperării 2030

„În aceste condiții, începând cu 11 mai rămân în carantină doar Ștefan Vodă și satul Talmaza. Oamenii au manifestat înțelegere și răbdare, astfel a fost posibil să ieșim din acea situație și să lichidăm focarul de infecție”, a declarat Ion Chicu. 

Premierul a ținut să facă precizări cu privire la încheiera stării de urgență. 

„Pentru a evita confuziile, trebuie să menționăm că ridicarea stării de urgență nu înseamnă eliminarea restricțiilor sanitar-epidemilogice. Rămâne valabilă păstrarea distanței sociale și nu se va permite în continuare aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane”, a declarat Ion Chicu. 

Starea de urgență se va încheia în data de 15 mai, potrivit hotărârii de Parlament adoptate în luna martie în cadrul unei ședințe extraordinare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0