Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu, despre decizia CC în cazul împrumutului rusesc: E obligatorie spre executare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de miniștri în prima ședință operativă 2019-11-15
Prim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de miniștri în prima ședință operativă 2019-11-15 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat că decizia Curții Constituționale prin care a declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro, dintre Republica Moldova și Federația Rusă, este "obligatorie spre executare".

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova a scris aseară, la scurt timp după pronunțarea deciziei Curții, un mesaj pe pagina sa de Facebook. El a spus că, pe de o parte, Executivul se va conforma decizie Curții Constituționale, iar pe de altă parte, în lipsa împrumutului acordat de Federația Rusă, va identifica alte resurse pentru a acoperi cheltuielile bugetare.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Curtea Constituțională a decis soarta acordului de împrumut cu Federația Rusă
"Stimații Prieteni! CCM a luat o decizie. E obligatorie spre executare. Precum e obligatorie spre executare și finanțarea cheltuielilor prevăzute în legea bugetului de stat. Guvernul va identifica sursele necesare pentru acoperirea găurii bugetare provocate de această decizie. Nu renunțăm la nici un proiect din cele menite să susțină cetățenii, agenții economici sau de reabilitare a infrastructurii drumurilor", a scris Chicu pe Facebook.

Amintim că ieri magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro, dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Decizia a fost pronunțat după aproape 10 ore de examinare a acestui subiect.

"Curtea Constituțională hotărăște:1 se admit sesizările depuse de Segiu Sîrbu, Dinu Plângău și Sergiu Litvinenco, deputați în Parlamentul Republicii Moldova. 2 Se declară neconstituțional acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat ", a declarat președintele Curții Constituționale, Domnica Manole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0