Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La 101 ani: Veteranul Ignat Săndulescu a fost medaliat de ministrul Pînzari - Foto

© Photo : Facebook / Alexandru Pînzari Ministrul Alexandru Pînzari în vizită la veteranul Ignat Săndulescu
Ministrul Alexandru Pînzari în vizită la veteranul Ignat Săndulescu - Sputnik Moldova
Abonare
Ignat Săndulescu a împlinit 101 ani și este dintre cei 397 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial pe care-i mai are acum Republica Moldova. Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, i-a făcut o vizită, înmânându-i o medalie.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Veteranul Ignat Săndulescu din Criuleni a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani.

În preajma zilei de 9 mai, când în Republica Moldova este sărăbătorită Ziua Victoriei, ministrul Alexandru Pînzari i-a făcut o vizită și i-a înmânat, în semn de recunoștință și apreciere, Medalia „Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

© Photo : Facebook / Alexandru PînzariMinistrul Alexandru Pînzari în vizită la veteranul Ignat Săndulescu
La 101 ani: Veteranul Ignat Săndulescu a fost medaliat de ministrul Pînzari - Foto - Sputnik Moldova
Ministrul Alexandru Pînzari în vizită la veteranul Ignat Săndulescu

La începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, Ignat Săndulescu a fost înrolat în Armata Română, unde și-a făcut serviciul militar timp de doi ani. Apoi a luptat împotriva Germaniei naziste în cadrul Frontului I Ucrainean.

„Veteranul are un vis - să nu mai permitem repetarea acelor evenimente în care au murit peste 70 de milioane de oameni, unii - pentru idealuri false, alții - pentru pacea și libertatea mondială”, a scris ministrul pe Facebook.

Discutând cu ministrul Alexandru Pînzari, Ignat Săndulescu și-a amintit cu lacrimi în ochi despre acele evenimente tragice, povestind că nu poate uita chipurile camarazilor care au căzut pe front. 

Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Societate
Linia telefonică „Veteran” funcționează în continuare: Ce ajutor solicită oamenii

Ministrul Apărării spune că este „de datoria noastră să-i cinstim și să le mulțumim veteranilor de război pentru tot ce au făcut pentru țară”.

Reamintim că, în continuare, funcționează linia telefonică „Veteran”, lansată de Ministerul Apărării la începutul lunii aprilie, pentru susținerea veteranilor și văduvelor de război. Ei sunt încurajați să telefoneze la numerele: 022 25 20 65, 022 25 21 78, între orele 8:00 și 17:00, de luni până vineri, sau la numărul de telefon mobil 060705138, 24/24, pentru a solicita ajutor în perioada pandemiei COVID-19.

Peste 100 de oameni au apelat până acum după ajutor și sprijin informațional în cadrul acestui proiect. Cele mai multe solicitări au venit de la veterani și văduve de război din municipiul Chişinău și din raioanele Orhei, Hânceşti, Căuşeni, Dubăsari, Ștefan Vodă și Edineț.

Majoritatea persoanelor solicită ajutor pentru procurarea produselor alimentare sau medicamentelor, asigurarea cu poliță medicală gratuită, transportarea la spital, acordarea de ajutor financiar, inclusiv a îndemnizațiilor sau alocațiilor, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0