Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte două persoane au murit de COVID-19, una dintre ele era asistentă medicală

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că astăzi au decedat două femeie în urma infectării cu COVID-19, dintre care una era asistentă medicală la spitalul din raionul Cahul.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Snejana Poștaru, care a pierdut lupta cu infecția COVID-19, avea 42 de ani. Femeia activa în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Cahul, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Până în prezent, opt lucrători medicali și-au pierdut viața, după ce s-au infectat cu COVID-19. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
A mai decedat un angajat din sistemul medical: Este vorba despre un felcer din Căușeni

În prezent sunt confirmate 1 098 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici - 267, asistenţi medicali - 396, felceri - 61, paramedici - 1, farmacişti - 17, personal auxiliar - 356 de persoane.

Tot astăzi a decedat și o femeie de 72 de ani din municipiul Chișinău. Pacienta a fost transferată în data de 5 mai de la Spitalul "Sfânta Treime" la Institutul de Medicină Urgentă. Ea mai suferea de diabet zaharat și insuficiența renală cronică. 

De la începutul pandemiei, 145 de persoane au decedat în urma infectării cu COVID-19 în Republica Moldova.

În total, sunt confirmate 4 476 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 555 cazuri în regiunea transnistreană. Starea de sănătate a persoanelor infectate:  249 sunt în stare gravă (29 persoane conectate la respiraţie asistată), 490 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 89 de persoane, astfel numărul pacienților tratați a ajuns la 1 747.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0