Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A mai decedat un angajat din sistemul medical: Este vorba despre un felcer din Căușeni

Abonare
Încă un angajat din sistemul medical s-a stins din viață din cauza COVID-19. Este vorba despre Vera Godoroja, care activa în calitate de felcer la Substația de Asistență Medicală Urgentă din Căușeni.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au anunțat pe pagina de Facebook a instituției despre faptul că din cauza COVID-19 a decedat Vera Godoroja, felcer la Substația de Asistență Medicală Urgentă din Căușeni. Femeia a fost internată iniţial la Spitalul de Boli Infecțioase din Capitală "Toma Ciorbă", iar în data de 16 aprilie, în ziua când a împlinit 62 de ani, a fost transferată la Institutul de Medicină Urgentă.

Vera Godoroja activat în sistemul medical în calitate de felcer 42 de ani. Într-un comunicatde presă al Ministerului Sănătății se menționează că femmeia s-a remarcat prin profesionalism, dedicaţie şi grijă faţă de pacienţi. 

Iar reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au scris că au pierdut o adevărată profesionistă, un exemplu de virtute și de onestitate, un model de conduită pentru multe generații de asistenți medicali de acum înainte.

"De nenumărate ori a luptat pentru salvarea vieții oamenilor și a făcut tot posibilul pentru a acorda pacienților primul ajutor medical calificat. Doamna Vera era o persoană plină de bunătate, sinceritate și omenie. Colaboratorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească transmit profunde condoleanțe familiei Godoroja", se arată în comunicat. 

Până acum, șapte lucrători medicali și-au pierdut viața, după ce s-au infectat cu COVID-19. Primul deces a fost în data de 27 martie, când a murit Ecaterina Litvinschi, medic în vârstă de 79 de ani, la Punctul de Primiri Urgenţe din Cricova. 

Potrivit informațiilor, în țară, sunt 1 074 cazuri de infectare cu COVID-19, în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici -260, asistenţi medicali - 390, felceri - 61, paramedici - 1, farmacişti - 17, personal auxiliar - 345 persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0