Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 129 de persoane confirmate cu COVID-19, dintre care 23 sunt angajați medicali

Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Astăzi au fost confirmate 129 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, după ce au fost  procesate 971 de probe de laborator. Astfel, numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 4 605. Toate cazurile noi depistate au statut de transmitere locală. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Alte două persoane au murit de COVID-19, una dintre ele era asistentă medicală
Dintre acestea, 29 de persoane sunt conectate la respirație artificială, 249 de pacienți sunt în stare gravă, iar restul sunt într-o stare de gravitate medie. 

Informațiile au fost prezentate de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Cele mai multe cazuri au fost la Chișinău - 53, în stânga Nistrului - 19, Basarabeasca - 12, Edineț și Ungheni - 6, Cahul - 5, Drochia, Ialoveni - 4, Bălți - 3, Căușeni, Criuleni, Glodeni, Ocnița, Ștefan Vodă, Cahul, Călărași, Strășeni - 2,la Anenii Noi, Ialoveni și Soroca au fost câte un caz. 

"Astăzi avem infectați 23 de lucrători medicali. Este vorba de cinci medici, 11 asistenți medicali și 7 persoane din cadrul personalului auxiliar. Avem un nou focar la Spitalul din Basarabeasca unde au fost testați 24 de lucrători medicali și dintre aceștia avem 7 confirmați cu infecția COVID-19. Mai avem confirmate încă trei cazuri noi la Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime", în rândul lucrătorilor medicali", a declarat Viorica Dumbrăveanu.  

Pe parcursul acestei zile au decedat doi pacienți din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, dintre care o asistentă medicală din raionul Cahul. În total, 145 de persoane care și-au pierdut viața până în momentul de față. 

"Ne exprimăm condoleanțele față de rude și cei apropiați pentru pierderea acestei vieți, dar și a unui profesionist din sistemul medical", a declarat Viorica Dumbrăveanu.  

Până acum, 1 747 de pacienți au fost vindecați de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0