Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă dispoziție emisă de Comisia pentru Situații Excepționale - detalii

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaВ школах Забайкалья прекращены занятия после выявления в регионе коронавируса
В школах Забайкалья прекращены занятия после выявления в регионе коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale s-a reunit astăzi în ședință și a adoptat mai multe măsuri. Este vorba de scutirea de taxe vamale a unor ajutoare, dar și despre autorizarea unor curse aeriene chearter.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a decis să permită șederea temporară pe teritoriul Republicii Moldova a 49 de cetățeni români. Vecinii de peste Prut vin în țara noastră în cadrul misiunii umanitare de sprijinire a Republicii Moldova în lupta cu epidemiei de COVID-19. Totodată, Comisia a dispus scutirea de taxe vamale a unor ajutoare oferite cu titlul de donație pentru necesitățile instituțiilor medicale din țară.

DISPOZIȚIA nr. 26 din 07 mai 2020

Prin Dispoziția nr. 26, din 7 mai 2020, Comisia a dispus:

  • Se scutesc de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și T.V.A:

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 Moldova: Ultimele decizii adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale
Bunurile oferite cu titlu de donație pentru necesitățile instituțiilor medico–sanitare publice din Republica Moldova (recepționar Instituția Medico–Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”), acordate de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta cu epidemia de COVID-19, în valoare de 3,5 milioane de euro și care urmează să fie distribuite instituțiilor medico–sanitare publice, conform Dispoziției Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; 

 Bunurile materiale (mănuși dezinfectant pentru mîini și pături), oferite cu titlu de donație de către Republica Austria pentru necesitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

  • Se autorizează intrarea în data de 7 mai 2020, prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internațional și șederea temporară pe teritoriul Republicii Moldova a 49 cetățeni români, în cadrul misiunii umanitare acordate de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19.
  • Se autorizează în data de 08 mai cursa aeriană charter Amsterdam– Kiev – Chișinău pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, operată de compania Titan Airways.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0