Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Matvienko: Victoria asupra nazismului trebuie să devină un patrimoniu mondial

© Photo : Russian Federation Council / Accesați arhiva multimediaВалентина Матвиенко
Валентина Матвиенко - Sputnik Moldova
Abonare
Păstrarea adevărului istoric, grija față veterani și educația patriotică trebuie să fie o responsabilitate a politicienilor, a menționat Valentina Matvienko.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Spicherul Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că trebuie să obținem ca victoria asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial să fie recunoscută drept un patrimoniu mondial al omenirii. Această declarație a fost făcuta joi, în cadrul unei videoconferințe dedicată Victoriei, organizată de centrul media “Rossiya Segodnya”.

“Trebuie să ne propunem ca victoria asupra nazismului în acest război cumplit să fie recunoscută de întreaga umanitate drept o moștenire mondială, iar monumentele ostașilor-eliberatori – un patrimoniu. E datoria noastră sacră”, a subliniat Matvienko, citată de RIA Novosti.

Читайте стихи о войне: спикер Совета Федерации России о 75-летии Победы - Sputnik Moldova
Video
Citiți poezii despre război: Spicherul Senatului rus, despre a 75-a aniversare a Victoriei
Ea a reamintit că în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, statele cu sisteme ideologice și politice diferite au reușit să depășească divergențele pentru a se uni în lupta împotriva răului.

“Merită să conștientizăm odată în plus acele lecțiile ale Victoriei și semnificațiile ei”, a spus Matvienko.

Politicienilor le revine obligația, în opinia ei, să păstreze adevărul istoric, să aibă grijă de veterani, de educația patriotică. Toate acestea, potrivit Valentinei Matvienko, vor asigura un viitor prosper umanității și o vor apăra de noi războaie mondiale.

“Îndemn colegii din parlamentele naționale și adunările interparlamentare să se implice în activitatea comună de reconfirmare și păstrare a adevărului istoric pentru viitoarele generații”, a declarat spicherul Senatului rus

Comisiile Consiliului Federației, a comunicat Matvienko, deja au pregătit un apel al parlamentarilor către comunitatea internațională de Ziua Victoriei. Aceasta urmează să fie examinată la cea mai apropiată ședință a Senatului, planificată pentru ziua de 20 mai. În afară de aceasta, în prezent are loc pregătirea unei declarații similare a președintelui Uniunii Interparlamentare și a fost coordonată o declarație a Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0