Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grup criminal destructurat: Oamenii legii au ridicat patru kilograme de marijuană

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au anihilat un grup criminal care se ocupa de comercializarea droguri de tip marijuana.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Oamenii legi au reținut în flagrant delict cinci persoane care comercializau droguri de tip marijuană. Bărbații au vârstele cuprinse între 21 și 53 de ani și sunt originari din raionul Căușeni. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru mai multe infracțiuni, între care furt și comercializarea drogurilor.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, membrii grupării criminale au fost identificați. Aceștia erau specializați în cultivarea plantelor de canabis, prelucrarea acestora și comercializarea marijuanei obținute pe teritoriul raionului Căușeni și al municipiului Chișinău.

Model - Sputnik Moldova
Societate
Caz înfiorător! O adolescentă din Chișinău droga și exploata sexual alte fete

Liderul grupării criminale, de 53 de ani, cultiva și prelucra plantele de canabis și le transmitea celorlalți membri ai grupului pentru vânzare. Un gram de marijuana era realizat cu 200 de lei.

În casele și în mașinile membrilor grupării au fost efectuate 13 percheziții. În urma acestora au fost depistate și ridicate peste 4 kilograme de marijuana în valoare de aproximativ 800.000 de lei, peste 4 kilograme de semințe de canabis pregătite pentru a fi plantate, 183 de plante de cânepă, cântare electronice, folii de staniol pentru ambalarea substanțelor narcotice, inclusiv obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

La fel, au fost găsiți bani în valută străină și lei moldovenești în sumă de peste șase mii, proveniți din activități infracționale.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, doi dintre ei își recunosc vinovăția parțial. Instanța de judecată urmează să examineze demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0