Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dumbrăveanu: "Unele măsuri împotriva COVID-19 vor fi menținute până la sfârșitul anului"

© Sputnik / Anatolii KiriakПолицейские в маске патрулируют на велосипедах парки Кишинева
Полицейские в маске патрулируют на велосипедах парки Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit despre ziua de 15 mai, în contextul încetării stării de urgență în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că, deși după 15 mai va fi scos regimul de urgență, acest lucru nu înseamnă nici pe departe că cetățenii trebuie să se relaxeze. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă 129 de persoane confirmate cu COVID-19, dintre care 23 sunt angajați medicali

"Specialiștii în domeniul sănătății publice vor evalua în continuare care este situația epidemiologică în Republica Moldova și vor veni cu recomandări, acele măsuri restrictive care trebuie să se mențină încă un timp, care măsuri restrictive vor fi eliminate, dar cu reguli stricte care asigură sănătatea fiecăruia dintre noi", a declarat Viorica Dumbrăveanu.  

Ministrul Sănătății a anunțat că mai mulți specialiști au lucrat la definitivarea unui plan de acțiuni pentru diminuarea măsurilor restrictive în contextul epidemiei de COVID-19. Pe lângă aspectele de sănătate, care sunt prioritare, în acest plan sunt reflectate și niște componente ce țin de domeniul social, economic și educațional. Viorica Dumbrăveanu nu a oferit prea multe detalii în acest sens, dar a menționat că măsurile vor fi implementate până la sfârșitul anului. 

"Este vorba de diverse perioade de implementare. Unele se vor implementa până în data de 1 iunie, altele până pe 30 iunie, altele se vor menține până în data de 31 decembrie. Aceste acțiuni fac o referire concretă la comportamentului fiecăruia dintre noi și sunt în strictă corelare cu situația epidemiologică din Republica Moldova", a menționat Viorica Dumbrăveanu.  

Astăzi au fost confirmate 129 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astfel, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 4 605. Dintre acestea, 29 de persoane sunt conectate la respirație artificială, 249 de pacienți sunt în stare gravă, iar restul sunt într-o stare de gravitate medie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0