Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți moldoveni au revenit din Rusia în ultimele 24 de ore pe cale aeriană și terestră

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 200 de persoane au sosit marți de la Moscova prin Aeroportul Internațional Chișinău, cu o cursă charter. Pe cale terestră, prin culoarul de tranzit de pe teritoriul Ucrainei, au ajuns 276 de cetățeni moldoveni reveniți din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Peste 2.700 de traversări ale frontierei de stat a înregistrat Poliția de Frontieră din dimineața zilei de marți, 5 mai, până în dimineața zilei de miercuri, 6 mai. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19. 

Avion - Sputnik Moldova
Societate
Noi curse charter de repatriere până pe 17 mai: Prețul biletelor de avion

Pe sensul de intrare în Republica Moldova, numărul traversărilor a fost de 1.556. Din acest total, 738 de treceri s-au produs la frontiera moldo-română, 630 treceri - la frontiera cu Ucraina, iar 188 de treceri – pe cale aeriană.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată, la intrarea în țară, o cursă charter din Federația Rusă, Moscova - Chișinău, fiind înregistrate 188 de persoane. Totodată, prin culoarul de tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci au ajuns 276 de cetățeni moldoveni reveniți din Federația Rusă.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei la intrarea în țară au fost PTF Leușeni – 506 traversări; PTF Otaci –  362 de traversări; PTF Aeroportul Chișinău - 188 de traversări persoane; PTF Tudora – 148 de traversări; PTF Sculeni – 121 de traversări.

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2.712 persoane și completate 1.556 de fișe epidemiologice individuale, precizează Poliția de Frontieră. Au fost completate și semnate 1.261 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat în intervalul menționat următoarele acțiuni ilegale: șapte cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră; două tentative de transportare ilegală a bunurilor peste frontieră; o încălcare a regulilor de transportare; o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei cu consemn; doi conaționali au încălcat regimul special în condiții de stare excepțională.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) au înregistrat, în același interval, 145 de apeluri de la cetățeni, oferindu-le consultații despre situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0