Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vasile Bolea va cere recuzarea magistratului Curții Constituționale Nicolae Roșca

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Deutatul PSRM Vasile Bolea anunță că va depune o cerere de recuzare a judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca. Potrivit lui Bolea, magistratul nu poate examina sesizarea lui Sergiu Litvinenco pentru că este un apropiat al PAS.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat pentru Sputnik Moldova că va depune o cerere la Curtea Constituțională ca judecătorul Nicolae Roșca să fie recuzat, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, va cere ca acesta să se abțină de la examinarea sesizării depuse de deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui Bolea, Nicolae Roșca este un apropiat al Partidului Acțiune și Solidaritate și nu va putea lua o decizie echidistantă. 

Знак процента в витрине. - Sputnik Moldova
Care va fi soarta acordului de creditare cu Rusia: Opinia puterii și opoziției

"Domnul Roșca în 2016 a fost ales în calitate de membru al Biroului Permanent Național al PAS. Domnul Roșca pe perioada activității sale anterioare a pledat în calitate de avocat al Maiei Sandu. A fost candidat la alegerile parlamentare din 2019 al Blocului ACUM pe cota PAS. În asemenea circumstanțe, subiectivismul și atașamentul moral al judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca față de autorul sesizării Sergiu Litvinenco devine indubitabil în condițiile descrise mai sus", a scris deputatul Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook. 

Anterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a cerut judecătorilor CurțiiI Constituționale să se pronunțe asupra acordului de împrumut din partea Federației Ruse. Acesta contestă două prevederi din acest acord pe care le consideră păguboase pentru Republica Moldova. Ședința în care urmează să fie examinată această sesizare va avea loc mâine dimineață.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0