Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu a vorbit despre acțiunile care vor avea loc în Rusia pe 9 mai

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Trecere la banca de fotografiiМинистр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Programul jubiliar elaborat de Ministerul Apărării al Federației Ruse ”va crea o atmosferă de sărbătoare deosebită, va oferi senzația de coparticipare la un eveniment sfânt pentru noi”, a declarat Șoigu.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Conducătorul ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, a povestit cum va fi sărbătorită Ziua Victoriei pe fundalul răspândirii infecției cu coronavirus.

”În contextul situației epidemiologice complicate, a fost luată decizia de a amâna parada militară pentru mai târziu. Pentru 9 mai este planificată să aibă loc doar partea ce ține de aviație. De asupra Pieței Roșii vor zbura într-o singură formație 75 de avioane și elicoptere. De asemenea, sunt prevăzute zboruri ale aviației în 47 de orașe ale țării și la bazele militare rusești de peste hotare”, a declarat ministrul Apărării.

Potrivit acestuia, programul jubiliar elaborat de Ministerul Apărării al Federației Ruse ”va crea o atmosferă de sărbătoare deosebită, va oferi senzația de coparticipare la un eveniment sfânt pentru noi”.

Онлайн-акция «ДЕНЬ ПОБЕДЫ» на родном языке» - Sputnik Moldova
Societate
Interpretează cântecul ”Ziua Victoriei” în limba ta maternă

Șoigu a menționat de asemenea că în garnizoane sunt prevăzute acțiuni individuale de felicitare a participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei – lor le vor fi înmânate seturi de cadouri și suvenire.

”Pe 9 mai. în toate districtele militare și la Flota de Nord vor avea loc depuneri de coroane și flori la monumentele și memorialele ostașilor, vor fi prezentate onorurile militare eroilor căzuți. În memoria lor, la ora 19 va fi păstrat pretutindeni un minut de reculegere”, a precizat Șoigu, citat de RIA Novosti.

Acțiunea ”Regimentul Nemuritor” în 2020 va avea loc în format video și va fi transmisă pe Internet.

”Oameni vor ieși la balcoane cu fotografiile celor apropiați - participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei și vor cânta împreună cântecul ”Ziua Victoriei” ("День Победы"). În toată țara, pe străzile orașelor și satelor, din automobilele militare dotate cu instalații speciale vor răsuna mesaje de felicitare, dar și cântece din anii de război. Acțiunile de sărbătoare vor culmina cu focuri de artificii”, a mai spus ministrul.

După cum a menționat Serghei Șoigu, fiecare salvă va fi numită în cinstea unui erou al războiului, a unei formațiuni militare sau eveniment memorabil.

Fluxul de știri
0