Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gest de solidaritate: Germania i-a oferit Republicii Moldova ajutor umanitar

© STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Germaniei în Republica Moldova i-a acordat Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare de 50.000 de euro.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Ambasada Germaniei în Republica Moldova i-a acordat țării noastre ajutor umanitar. Acesta a fost transmis astăzi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de echipamente de protecție în valoare de 50.000 de euro pentru instituțiile medicale din Republica Moldova. Acestea au fost fabricate de către o întreprindere de la noi.

Relaxarea restricțiilor: Statele ies din izolarea cauzată de pandemia COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Relaxarea restricțiilor: Statele ies din izolarea cauzată de pandemia COVID-19

„Am cumpărat costume de protecție pentru sistemul medical în valoare de un milion de lei. Un echipament de care este urgent nevoie. Costumele de protecție au fost produse în Republica Moldova, de bani a beneficiat economia Moldovei. Germania este convinsă că împreună vom depăși această criză” a declarat ambasadoarea Germaniei în țara noastră, Angela Ganninger. 

Ministrul Sănătății le-a mulțumit autorităților din Germania pentru suportul acordat și pentru susținerea acordată în momente dificile. 

”Gestul este binevenit. Este făcut exact la momentul oportun. Este de apreciat și din punct de vedere că se susțin și agenții economici din Republica Moldova. Se susțin cei care sunt în industria ușoară”, a declarat Vioroca Dumbrăveanu. 

Țara noastră a mai primit ajutoare pentru lupta împotriva coronavirusului sub formă de medicamente și echipamente medicale și din partea Federației Ruse, Republicii Populare Chineze, Turciei, Ungariei și României. 

Până la această oră în țara noastră au fost testate pozitiv cu coronavirus 4363 de persoane. Alte 140 de persoane au muit din cauza virusului, iar 1658 au fost tratate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0