Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cinci persoane au fost reținute în raionul Hâncești pentru cultivarea cânepii în seră

© Photo : wikipedia.orgCanabis Sativa, Cânepă Industrială
Canabis Sativa, Cânepă Industrială - Sputnik Moldova
Abonare
Au pus pe picioare o afacere profitabilă cu plante psihotrope, dar planurile le-au fost date peste cap de oamenii legii. Vorbim despre cinci persoane din raioanele Cahul și Hâncești care au fost reținute.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani sunt bănuite de plantarea cânepii în seră. Plantele cu efect psihotrop erau prelucrate și comercializate atât pe teritoriul țării noastre, cât și peste hotare. 

Бригада полиции специального назначения Fulger - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Droguri vândute în Chișinău printr-o metodă secretă – Video

Potrivit Procuraturii Hâncești, cei cinci au format un grup criminal și și-au delimitat clar rolurile și atribuțiile în această schemă infracțională. Patru suspecți sunt din raionul Cahul, iar unul din raionul Hâncești. Aceștia au fost filați timp de două luni, din clipa în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru plantarea cânepii. 

În cadrul unor percheziții, a fost descoperită o seră de cânepă la domiciliul unuia dintre bănuiți, iar acasă la ceilalți suspecți a fost găsit utilaj destinat cultivării plantelor cu efect psihotrop.

Toți cei cinci bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore. Procurorii au solicitat plasarea lor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Indivizii riscă acum până la 15 ani de închisoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0