Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială: Droguri vândute în Chișinău printr-o metodă secretă – Video

© Sputnik / Miroslav RotariБригада полиции специального назначения "Fulger"
Бригада полиции специального назначения Fulger - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii de investigație și procurorii de investigație au reținut patru persoane care vindeau droguri în Chișinău prin intermediul aplicației de Telegram.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Oamenii legii au destructurat un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor în aria Capitalei. Aceștia vindeau substanțele psihotrope prin intermediul a unui “magazin” online, pe platforma de comunicare Telegram.

”Ofițerii de investigație și procurorii din sectorul Botanica al Capitalei, pe parcursul a trei luni de zile, au documentat activitatea infracțională a unui grup în componența a 4 membri, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 36 ani, originari din r. Orhei, Ștefan Vodă și Chișinău, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei, prin intermediul a unui “magazin” online amplasat pe platforma de comunicare Telegram”, informează Poliția Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, potențialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis prin intermediul aplicaţiei Telegram, iar administratorul, primind dovada de plată, expedia datele privind locul aflării drogurilor.

Stupefiantele erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se întâlneau.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori la domiciliile bănuiților au fost depistate și ridicate 1,5 kg de substanţă narcotică de tip Hidroponică, 100 pastile extazy, 50 de grame de substanţă narcotică Cocaină, 300 gr. de substanţă narcotică Amfetamină, 2 cântare electronice, 3 telefoane mobile utilizate în scopul săvîrşirii infracţiunii, mijloace bănești în sumă de 10 000 obținuți în urma realizării drogurilor, carduri bancare,  instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor. La fel, în cadrul măsurilor speciale de investigaţie, au fost depistate și ridicate 16 pacheţele cu stupefiante, amplasate în ascunzişuri.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 300 de mii de lei. Indivizii au u fost puși în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Aceștia riscă detenție pe un termen de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0