Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre planurile președintelui Rusiei pentru ziua de 9 mai

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин на Параде Победы на Красной площади
Президент РФ Владимир Путин на Параде Победы на Красной площади - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a menționat că ajustările impuse pe fundalul actualei pandemii nu vor influența asupra obiectivelor strategice ale proiectelor naționale.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Măsurile de precauție nu pot fi anulate într-o noapte, iar proiectele naționale din Rusia pot fi ajustate în pofida pandemiei, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov.

El a subliniat că eforturile de prevenire a răspândirii coronavirusului vor continua.

"Evident, măsurile de precauție nu pot fi anulate într-o singură noapte. Va trebui să mai trăim cu toții ceva timp în aceste condiții, în special șeful statului", a spus anterior Peskov în cadrul emisiunii "Moscova. Kremlin. Putin" realizate la postul de televiziune ”Russia 1” .

El a menționat că ajustările care se impun în cadrul activităților nu vor afecta obiectivele strategice ale proiectelor naționale.

Peskov a vorbit și despre planurile lui Putin pentru ziua de 9 mai.

"Președintele va depune singur flori și va ține un discurs. Prin urmare, în acest caz nu vor exista niciun fel de încălcări ale regimului epidemiologic. Evident, șeful statului pur și simplu nu poate proceda altfel”, a declarat Peskov.

Москва. 24 июня 1945 года. Парад Победы на Красной площади. Советские солдаты бросают фашистские знамёна к подножью Мавзолея В.И.Ленина. - Sputnik Moldova
Istoria paradelor Victoriei din Piața Roșie
El a mai adăugat că, în condiții de epidemie, sănătatea președintelui este asigurată la cel mai înalt nivel. Din această cauză, șeful statului lucrează aproape în regim de izolare în Novo-Ogarivo.

”Cu toții înțelegem gradul de pericol epidemiologic, este același pentru toată lumea, indiferent de poziție, indiferent de funcție”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a povestit cum va petrece el însuși ziua de 9 mai.

”Într-un fel sau altul, vor fi câteva momente de lucru. Iar apoi voi bea cu siguranță un păhărel de votcă... și voi cânta desigur "День победы" (Ziua Victoriei)", a subliniat Peskov.

 

În Rusia, din cauza epidemiei de coronavirus, toate evenimentele în masă legate de cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru apărarea Patriei, programate pentru 9 mai, inclusiv procesiunea Regimentului Nemuritor și parada din Piața Roșie, au fost amânate. De Ziua Victoriei, va avea loc doar partea de aviație a paradei, mitingul Regimentului Nemuritor va avea loc online, iar în încheierea sărbătorii la Moscova și în alte cinci orașe-erou vor putea fi urmărite focuri de artificii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0