Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețuri mai mici la biletele de avion: Iată cât costă cele pentru noile curse charter

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei afirmă că, după ce a aprobat un regulament special, procesul de selectare a operatorilor aerieni ce execută zborurile de repatriere a moldovenilor a devenit mai transparent, iar prețul biletelor a scăzut.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) susține că, după ce a aprobat Regulamentul de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere, procedurile de selectare a companiilor aeriene charter care-i transportă pe cetățenii moldoveni acasă au devenit mai transparente. În plus, și prețurile la bilete s-au redus, afirmă MEI într-un comunicat de presă publicat pe 24 aprilie.

Пилотажная группа из Латвии Baltic Bees разрисовала кишиневское небо. - Sputnik Moldova
Societate
Numărul moldovenilor care s-au repatriat grație MAEIE în condițiile pandemiei COVID-19

Ministerul Economiei a decis să intervină în această procedură, prin emiterea unui ordin de aprobare a Regulamentului de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere, în urma examinării mai multor petiții ale cetățenilor care s-au confruntat cu dificultăți în privința zborurilor de repatriere.

Potrivit MEI, au fost create condițiile necesare de acces la licitație pentru toți operatorii aerieni interesați de executarea zborurilor charter de repatriere, conform listelor întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Acest fapt a permis o selectare transparentă a companiilor aeriene și asigurarea unei concurențe loiale, ceea ce a determinat reducerea prețurilor la biletele de avion pentru zborurile de repatriere, explică ministerul.

„Este important să asigurăm transparență în procedurile de selectare a companiilor aeriene charter. Am ținut cont de petițiile expediate în adresa autorităților de către cetățeni și vom întreprinde și în continuare toate măsurile necesare ca zborurile charter să fie efecuate corect și în siguranță”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

Menționăm că vineri, 24 aprilie, MAEIE anunță că alți 1.440 de cetățeni moldoveni vor fi repatriați pe cale aeriană în intervalul 27 aprilie - 3 mai. Opt curse charter vor fi operate săptămâna viitoare - din Milano, Paris, Istanbul, Larnaca, Moscova, Dublin, Roma și Londra. 

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaCurse charter în perioada 27 aprilie - 3 mai
Prețuri mai mici la biletele de avion: Iată cât costă cele pentru noile curse charter - Sputnik Moldova
Curse charter în perioada 27 aprilie - 3 mai

O companie aeriană privată va efectua cursele charter pe destinațiile Londra, Paris, Roma, Milano, Moscova, Istanbul, Dublin, Larnaca, a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

Pe site-ul autorității sunt afișate următoarele prețuri: Londra - Chișinău: 149 €; Paris - Chișinău: 192 €; Roma - Chișinău: 148 €; Milano - Chișinău: 144 €; Moscova - Chișinău: 139 €; Istanbul - Chișinău: 85 €; Dublin - Chișinău: 177 €; Larnaca – Atena – Chisinau: 400 €.

Observăm că, în raport cu prețurile anunțate la cursele charter anterioare, prețul biletelor pentru săptămâna viitoare este mai mic cu zeci de euro. 

Peste 15 mii de cetățeni moldoveni au fost repatriați prin efortul Ministerului de Externe în condițiile pandemiei COVID-19, din martie și până în prezent, pe cale aeriană și terestră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0