Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania: ”Armele nucleare SUA pe teritoriul nostru nu întăresc securitatea, din contră!”

© AP Photo / Juan Carlos Llorcanucléaire
nucléaire  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele grupului parlamentar social-democrat: ”Este timpul ca Germania să excludă pe viitor staţionarea lor”

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Presa internațională comentează afirmațiile liderilor Partidului Social-Democrat (SPD), partener de coaliţie cu CDU-ul Angelei Merkel, care au pus în discuție staționarea armelor nucleare SUA în Germania.

În Germania a fost relansată o dezbatere privind participarea Germaniei la forţa de descurajarea nucleară americană din Europa ”şi a creat agitaţie în rândul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel”, transmite Agerpres.

Берлин - Sputnik Moldova
Cât de mare va ajunge datoria Germaniei în acest an
”Apăr o poziţie clară împotriva staţionării, punerii la dispoziţie şi, bineînţeles, utilizării armelor nucleare”, a declarat Norbert Walter-Borjans, copreședinte al SPD.

Rolf Mutzenich, președintele grupului parlamentar SPD, s-a referit la faptul că Germania nu are nicio decizie reală în materie de folosirea armelor nucleare.

”Cineva crede cu adevărat că, dacă Donald Trump ar planifica un atac nuclear, el va fi reținut de Germania doar pentru că transportăm câteva focoase?”, a spus demnitarul social democrat, transmite Russia Today

Mai mult, în cadrul unui interviu, Rolf Mützenich a afirmat că ”armele nucleare pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră”.

”Este timpul ca Germania să excludă pe viitor staţionarea lor”, a declarat președintele grupului parlamentar SPD pentru cotidianul Tagesspiegel.

Copreşedintele SPD, Norbert Walter-Borjans și-a declarat opoziția clară față de achiziţia de avioane de vânătoare care să transporte bombe nucleare, ”ceea ce ar însemna o ruptură radicală de politica atlantistă urmată de Germania de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial”, comentează Agerpres

La ora actuală, CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, susține prezența armelor nucleare americane, ca parte a sistemului de securitate euro-atlantic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0