Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât de mare va ajunge datoria Germaniei în acest an

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Datoria Germaniei va urca la 75,25 la sută din PIB anul acesta, de la 60%, în urma noilor împrumuturi şi a măsurilor adoptate pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei de coronavirus .

BRUXELLES, 23 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul privind această creștere a datoriei cu 15 la sută din PIB a fot făcut de ministerul de Finanțe de la Berlin.

Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania - Sputnik Moldova
Societate
Avioane cu muncitori români vor pleca aproape zilnic spre Germania până pe 17 mai
”Politica fiscală germană este în prezent configurată pentru a lupta împotriva pandemiei şi a consecinţelor sale economice”, a transmis ministerul de Finanțe printr-un comunicat.

În timpul crizei financiare din 2008/09, nivelul datoriei ca procent din PIB a urcat cu aproximativ 18 puncte procentuale, de la 64% în 2007 la 82% în 2010.

Luna trecută, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 de miliarde de euro (800 de miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei.

După ce au devenit clare implicaţiile economice ale crizei, Executivul de la Berlin a decis majorarea semnificativă a cheltuielilor şi renunţarea la politica fără împrumuturi, prin care de ani de zile Germania are un buget echilibrat, nu face noi împrumuturi, iar de şase ani raportează excedente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0