Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul săptămânii: Câți moldoveni s-au întors pe meleagurile natale

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră informează că timp de o săptămână au traversat frontiera țării noastre 17 401 persoane.

CHIȘINĂU, 4 mai  - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de o săptămână au traversat hotarele țării noastre 17 401 de persoane. Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămână a lunii aprilie, este în creștere cu 18%. La fel, au fost înregistrate și 9 876 de mașini care au trecut frontiera. Cea mai solicitată frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări au fost înregistrate în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Informații de la Poliția de Frontieră: Cursă charter din Austria cu doi pasageri

Timp de o săptămână au fost documentate 61 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: au fost înregistrate 25 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; au fost întocmite 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională; a fost înregistrată o intervenție transfrontalieră SMURD.

În decursul săptămânii precedente cinci cetăţeni străini, dar și 18 mijloace de transport le-a fost interzis să intre în Republica Moldova. La fel, au fost întocmite 43 de procese verbale și chitanțe și au fost aplicate amenzi în mărime de 46 700 de lei și încasarea amenzilor de 21 600 de lei.

În ultimele 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 2 484 de persoane dintre care 1 408 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Ученый из лаборатории  - Sputnik Moldova
Rusia
Expert: de ce COVID-19 afectează mai multe organe interne

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 644, la granița cu Ucraina au fost înregistrate 351 de persoane, iar 413 de pasageri au intrat în țară prin Aeroportul Internațional Chișinău.

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 484 de persoane și completate 1 408 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 139 de declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Polonia și Marea Britanie, fiind înregistrate 413 persoane.

Oamenii continua să apeleze la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 105 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0