Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorica Dumbrăveanu: Noi trebuie să învățăm să trăim cu COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecții Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost invitată în studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost invitată în studioul Radio Sputnik Moldova în cadrul emisiunii ”Atitudini”, moderate de Maria Dimineț. Oficialul a vorbit despre evoluția coronavirusului în țara noastră, dar și despre măsurile luate de autorități în ultima perioadă. Mai exact, despre reluarea activității unor întreprinderi și agenți economici. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Viorica Dumbrăveanu: 26 de pacienți cu COVID-19 sunt în stare extrem de gravă

”S-a mers pe adaptarea etapizată a acestor măsuri. Nicidecum nu este vorba la revenirea la un ritm normal de viață cum eram obișnuiți până la situația pandemică din Republica Moldova. Revenirea bugetarilor nu s-a realizat spontan. Se determină niște măsuri care urmează să fie respectate de către angajator, dar și de angajați”, a precizat Viorica Dumrăveanu. 

Ministrul a precizat că reluarea activității unor întreprinderi nu înseamnă revenirea definitivă la viața pe care am avut-o înainte de pandemie. Viorica Dumbrăveanu spune că va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus și să muncim respectând niște măsuri de protecție. 

”Este un regim de muncă flexibil. Începem activitatea la 07:30 și finalizăm ziua de muncă la orele 16:00. Se micșorează pauza de prânz, se face triaj de către angajator, măsurile de precauție pentru angajați. Nu trebuie să fie aglomerări în birouri. Determinarea regimului de muncă la distanță atunci când este posibil. Sunt măsuri esențiale din punct de vedere al sănătății publice. Ele vor exista o perioadă destul de îndelungată de timp. Noi trebuie să ne învățăm să trăim cu această infecție COVID-19”, a precizat ministrul. 

Până la această oră, în țara noastră, 4121 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Alți 128 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului, iar 1423 de persoane au fost tratate. În prezent, 38537 de oameni sunt monitorizați de către specialiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0