Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportul public din Chișinău: Călătoria nu mai este gratis – primele probleme

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii au revenit la muncă începând de luni, 4 mai, iar transportul public activează în regim obișnuit, dar cu respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Taxatorii și-au reluat activitatea în autobuzele şi troleibuzele din Chișinău, astfel încât din 4 mai călătoria nu mai este gratis.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu: Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai

Numărul de pasageri în unitățile de transport public nu trebuie să depășească 35 de călători sau 50 de călători în cazul troleibuzelor articulate, a subliniat primarul Ion Ceban în ședința săptămânală a serviciilor municipale.

Din 4 mai, obligatoriu, toți călătorii cu transportul public trebuie să poarte mască medicinală sau, cel puțin, să-și astupe gura și nasul cu un fular sau o eșarfă, conform unei precizări făcute de Regia Transport Electric Chișinău (RTEC). Cei care nu vor respecta această decizie riscă să fie amendați de Poliție.

Transportul public este dezinfectat după fiecare rotație.

Au apărut și probleme în transportarea călătorilor. Ion Ceban a spus că „ne-am pomenit că în mai multe zone ale oraşului, unde nu există troleibuze și autobuze, oamenii nu au cu ce se deplasa la serviciu”.

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Câte troleibuze cu aer condiționat are Chișinăul

Primarul i-a rugat pe responsabili să depisteze zonele din oraş în care oamenii au rămas fără transport și să găsească o cale de ieșire din impas.

Primarul a explicat că deficitul de transport s-a produs „deoarece propunerea noastră de a achiziționa 100 de autobuze a fost respinsă de către Consiliul Municipal Chișinău”.

„Dacă propunerea era acceptată, la începutul lunii iunie puteau fi deja asamblate primele autobuze la Chişinău și urmau să iasă la linie, prioritar în localităţile suburbane”, a afirmat edilul.

Potrivit primarului, în situația în care nu circulă microbuzele, este necesară achiziționarea și asamblarea la Chișinău a 200 de autobuze și 40 de troleibuze. Subiectul se află pe agenda priorităților conducerii Primăriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0