Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte troleibuze cu aer condiționat are Chișinăul

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус  - Sputnik Moldova
Abonare
Doar troleibuzele asamblate începând cu anul 2018, la Chișinău sunt dotate cu aer condiționat.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Doar 31 de troleibuze din totalul de 367 deținute de Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) sunt dotate cu aer condiționat.

Este vorba despre cele 31 de troleibuze asamblate la Chișinău pe parcursul anului 2018, a precizat pentru Sputnik directorul RTEC, Dorin Ciornîi.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Transportul public – calvar în Chișinău pe timpul caniculei: Ce ne așteaptă pe viitor

Din anul trecut, toate troleibuzele asamblate în Chișinău au început să fie dotate obligatoriu cu sisteme de aer condiționat. Pentru 2019 este programată asamblarea a 17 troleibuze, astfel încât numărul unităților dotate cu aer condiționat va crește până la 48 către sfârșitul anului.

Prețul unui troleibuz standard dotat cu aer condiționat este cu 15 mii de euro mai mare decât al unui troleibuz standard fără aer condiționat, a precizat Dorin Ciornîi.

Vârsta medie a unui troleibuz din Chișinău este de aproximativ 10 ani.

RTEC are în circulație 250 de troleibuze moderne, cu podea joasă, de tip AKSM, iar 80 de troleibuze sunt de tip vechi, unele datând din 1989.   

Fluxul de știri
0