Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce va face începând de astăzi președintele Igor Dodon – Video

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Zilele trecute președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în care a explicat cum vor fi organizate acțiunile dedicate Zilei Victoriei în anul acesta, în condiții de epidemie de coronavirus.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. "Ziua Victoriei este o sărbătoare sfântă pentru Moldova. Însă în anul curent, din cauza pandemiei de coronavirus, organizarea unor acțiuni dintre cele planificate va fi dificilă", anunță președintele pe Facebook.

Președintele Igor Dodon, ședință de lucru privind organizarea evenimentelor dedicate aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie - Sputnik Moldova
Societate
Evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani a Marii Victorii, amânate - detalii
El însă precizează că, cu toate acestea, începând încă de sâmbătă, la indicația lui, toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei vor fi vizitați la domiciliu, în mod obligatoriu și vor fi felicitați cu ocazia zilei de 9 Mai.

Iar începând de astăzi, președintele Dodon propune lansarea pe rețelele de socializare a unui flashmob dedicat Zilei Victoriei. Iată despre ce este vorba.

"Iar de luni, 4 mai, propun lansarea pe rețelele sociale a unui flashmob #RegimentulNemuritor. Vă îndemn să publicați în fiecare zi fotografiile taților, bunicilor voștri care au participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei și să însoțiți aceste imagini cu o descriere succintă. Eu însumi voi începe acest flashmob chiar de luni. Vă îndemn pe toți să faceți același lucru!", a scris Igor Dodon pe Facebook.

Precizăm că ”Regimentul nemuritor” este o mișcare internațională civil-patriotică, al cărei scop este păstrarea memoriei personale a generației Marelui Război pentru Apărarea Patriei desfășurat între 1941-1945.

Водружение знамен Красной армии над Рейхстагом доступно в формате VR-реконструкции   - Sputnik Moldova
Societate
Arborarea steagurilor Armatei Roșii pe Reichstag - reconstrucție în format VR
În anii precedenți, când nu exista pericolul de infectare cu coronavirus și lumea nu era cuprinsă de această pandemie, de Ziua Victoriei, 9 mai, participanții mișcării treceau, într-o coloană, de-a lungul străzilor orașelor, purtând fotografii ale rudelor lor – veterani din armată și din flotă, partizani, luptători clandestini, luptători din Rezistență, muncitori din spatele frontului, deținuți din lagărele de concentrare, cei care au suferit în timpul blocadei Leningradului, copii care au suferit din cauza războiului – și înregistrează povestiri de familie despre aceștia, în Cronica Poporului, de pe site-ul mișcării „Regimentul nemuritor”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0