Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Educației: Ultimele informații despre susținerea Bacalaureatului

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a venit cu precizări referitor la susținerea examenului de bacalaureat în acest an.

CHIȘINĂU, 4 mai Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a venit cu precizări referitor la susținerea examenului de Bacalaureat în acest an. El a declarat că decizia finală privind susţinerea examenelor de Bacalaureat va fi luată până în data 15 mai.

"O decizie definitivă va fi anunțată pe data de 15 mai, astfel încât în acest an elevii să poată termina studiile, iar diplomele să fie recunoscute la nivel național și internațional", a declarat Igor Șarov.

Oficialul a vorbit și despre faptul că tradiționala festivitate de la sfârșit de an nu va avea loc, în condițiile pandemiei de COVID-19. Elevii vor putea întoarce manualele luate de la şcoală abia în toamnă, la începerea noului an de studii.

Первый звонок - Sputnik Moldova
Educație
Elevii, scutiți de susținerea tezelor: Mediile vor fi încheiate cu minimum două note

Igor Șarov a mai menționat că Ministerul Educației vine cu o nouă ofertă privind orele opționale pentru liceenii. 

"Vor fi introduse următoarele ore opționale: conducerea autovehiculului; ghid pentru Republica Moldova; mai multe profesii din domeniul IT: inteligență artificială; design grafic; voluntariat pentru educație, introducerea în probleme de securitate", a precizat Șarov. 

Toate şcolile din Republica Moldova au fost închise în data de 12 martie din cauza răspândirii cu repeziciune a epidemiei de COVID-19. Elevii învață în regim online, de acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0