Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: Ar fi critic dacă ajungem la 31 de mii de infectați cu COVID-19

© AFP 2024 / YURI KADOBNOVМедицинский работник в защитном снаряжении стоит рядом со сканером компьютерной томографии
Медицинский работник в защитном снаряжении стоит рядом со сканером компьютерной томографии  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecții Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost invitată astăzi în studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost făcut mai multe precizări în legătură cu situaţia epidemiologică din ţară, în cadrul emisiunii ”Atitudini” de la Sputnik Moldova, moderate de Maria Dimineț. Oficialul a vorbit despre capacitatea sistemului medical din țara noastră de a activa în cazul atingerii pragului epidemiologic în contextul infecției de coronavirus. Viorica Dumbrăveanu a precizat că medicii nu ar face față cu greu unui număr de peste 30 de mii de persoane infectate cu COVID-19. 

”Ar fi critic dacă ajungem la această cifră pentru că este o cifră impunătoare asupra sistemului medical. Această situație epidemiologică este o provocare extraordinar de mare pentru sistem. Ar exista multe imposibilități de a realiza actul medical”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Viorica Dumbrăveanu: Noi trebuie să învățăm să trăim cu COVID-19
Potrivit ministrului, specialiștii sunt optimiști în legătură cu numărul de persoane infectate în țara noastră. Un astfel de scenariu nu ar fi posibil în condițiile în care oamenii respectă normele de igienă și stau cât se poate de mult în case. 

”Ceea ce vedem din evoluții nu vom ajunge la acest scenariu critic. Asta o vorbesc specialiștii, dar depinde în continuare de fiecare dintre noi. Acesta a fost ultimul scenariu care a fost adaptat țării noastre. Cu o precizie foarte înaltă. Cifra noastră, care este determinată, a cazurilor de infecție pe 15 mai ar fi de cinci mii de cazuri de persoane infectate. Ea nu este o cifră critică. Mai ales că noi am adaptat sistemul. Nu mai mergem pe etapa tratării doar în spitale, noi am mers și pe etapa tratării pacienților cu forme ușoare la domiciliu ”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Până la această oră, 4121 de persoane au fost testate pozitiv în țara noastră cu COVID-19. Totodată, 128 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicaţiilor provocate de virus, iar 1423 de persoane au fost tratate. În prezent, 38537 de oameni sunt monitorizați de către specialiști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0