Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră: Cum vor fi susținute tezele de licență pe timp de pandemie

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a explicat cum vor fi susținute examenele și tezele de licență în instituțiile de învățământ superior.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a venit cu mai multe precizări în legătură cu modalitatea de desfășurare a studiilor în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, în context de pandemie. 

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educației: Ultimele informații despre susținerea Bacalaureatului

În învățământul profesional tehnic, media semestrială a elevilor va fi calculată în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului. Toți elevii vor fi promovați în următorul an de studii, iar pentru cei care au obținut o medie mai mică decât 5,00 se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentară de recuperare. 

În privința finalizării anului academic în instituțiile de învățământ superior, senatele universitare urmează să decidă asupra modalităților de finalizare a studiilor superioare de licență, care au incluse și anumite examene la unele programe de studii superioare, în afara tezelor de licență.

În același timp, ministerul va propune pentru anul universitar 2019-2020, pe perioada situației de urgență, cu respectarea calității procesului educațional, susținerea examenului și a tezei/proiectului de licență online, în baza unei metodologii aprobate de către senatul universitar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0