Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor putea fi înscriși copii în clasa întâi: Precizări de la ministrul Educației

© Sputnik / Miroslav RotariПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunța când vor putea fi înscriși copii în clasa întâi și care va fi procedura.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a făcut unele precizări cu privire la modalitatea de însciere a copiilor în clasa întâi. Acest lucru va fi posibil în conformitate cu prevederile codului Educației. Procesul va fi împărțit în două etape.

Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a anunțat că starea de urgență se încheie: Cum vom lucra după 15 mai

"Toți copiii se înmatriculează în clasa I-a în conformitate cu prevederile Codului Educației. Prima etapă: 21 mai - 19 iunie; a doua etapă: 22 iunie - 31 iulie. Înscrierea se va face online, cât și direct la sediul instituției. Nu va fi obligatoriu certificatul medical, dar părinții vor semna o declarație pe propria răspundere, certificatul fiind adus ulterior", a precizat ministrul Educației. 

Igor Șarov s-a referit și la posibilitatea redeschiderii grădiniţelor. O decizie în acest sens va fi luată în comun cu autorităţile publice locale.

Tot astăzi, ministrul Educaţiei a anunţat încheierea anului de învăţământ 2019-2020. Igor Şarov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va semna astăzi ordinul de finalizare a anului şcolar 2019-2020. Toate şcolile din Republica Moldova au fost închise în data de 12 martie din cauza amplificării epidemiei de COVID-19. Elevii învață în regim online, de acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0